NL
EN
FR
DE
HomeStijlzoeker

Vind de beste zonnebril bij jouw gezichtsvorm

Het perfecte montuur versterkt de mooiste eigenschappen van je gezicht. Met de juiste brilvorm trek je de aandacht naar de juiste plekken. Om te weten welke vorm bril bij jouw gezichtsvorm past, moet je eerst je gezichtsvorm bepalen. Wat zijn de verhoudingen van je gezicht? Is de vorm van je hoofd langwerpig en heb je een smal gezicht, of is de breedte van je gezicht ongeveer gelijk aan de lengte? Zijn je gelaatstrekken meer hoekig of rond? Benieuwd welk montuur het best bij jouw gezichtsvorm past? Voer onderstaande gezichtsvorm test uit en wij geven je advies over welke vorm zonnebril past bij jouw gezicht.

x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.

Gezichtsvorm

De juiste bril moet passen bij je gezichtsvorm. De gezichtsvorm wordt bepaald door de verhoudingen tussen voorhoofd, jukbeenderen en kin en de verhouding tussen de totale lengte en breedte van je gezicht. Daarnaast bepalen hoe uitgesproken hoekig of rond de gelaatstrekken zoals jukbeenderen en kin zijn, welk model bril het best gaat passen. Kies bij hoekige gelaatstrekken en brilmontuur met ronde vormen, zachte gelaatstrekken complementeer je juist het beste met een hoekig montuur. De juiste brilvorm trekt de aandacht naar onderbelichte gelaatstrekken en helpt een visuele balans te vinden in het gezicht. Let daarbij bijvoorbeeld ook op hoe aanwezig de verschillende delen en details van de bril zijn. Een stevige bovenrand, of de puntige hoeken van een cat-eye montuur trekken de aandacht bijvoorbeeld omhoog, richting het voorhoofd. De druppelvorm van een pilotenbril wijst juist naar beneden, richting de kaaklijn en kin.

Welke zonnebril past bij mijn gezicht? Kies een montuurvorm die in balans met je gezichtsvorm is. Zachte gelaatstrekken? Kies een hoekig model. Hoekige gelaatstrekken? Kies een afgerond model.

Montuurgrootte

Net zoals kleding niet te groot of te klein moet zijn voor het lichaam, moet ook een brilmontuur goed passen bij het formaat van het gezicht. Een goed passend montuur is ongeveer net zo breed als het breedste deel van het gezicht. Een te smalle bril zit niet lekker en laat het gezicht breder lijken. Als de bril te breed is, lijken de ogen dichter op elkaar te staan. De hoogte van het montuur moet in goede verhouding staan tot de lengte van het gezicht. De juiste hoogte kan een lang gezicht korter en een kort gezicht langer doen lijken. Heb je een lang en smal gezicht, dan helpt een zonnebril met hoge glazen je gezicht korter en breder te laten lijken. Andersom kan je met een kort en breed gezicht beter kiezen voor een bril met lagere glazen.

Hoe groot moet mijn zonnebril zijn? De bril moet ongeveer zo breed zijn als je gezicht. Is je gezicht lang, neem dan een hoger model. Is je gezicht kort, neem dan een lager model.

Levensstijl

Bij het uitzoeken van een nieuwe bril of zonnebril is de vraag niet alleen 'welke brilvorm past bij mijn gezicht?', maar ook 'welke bril past bij mij?'. Het is natuurlijk belangrijk dat een bril mooi staat, maar een montuur moet ook functioneel zijn. Een minimalistische randloze bril kan fantastisch staan bij een zakelijke outfit, maar is misschien te kwetsbaar voor sportieve activiteiten. Een sportieve wraparound zonnebril is dan weer minder geschikt voor 'black tie' aangelegenheden. Bedenk bij de aanschaf van een nieuwe bril goed in welke situatie deze zal worden gebruikt.
Ben je iemand die graag opvalt, of is gewoon al gek genoeg? De kleur en materialen van een bril kunnen ook een wereld van verschil maken. Een alledaagse bril wordt een stuk spannender in een opvallende kleur, net als een ingetogen kleur of transparante materialen een flamboyante bril wat kunnen verzachten. Natuurlijk zijn dit allemaal adviezen en algemene vuistregels, geen harde wetenschap. Probeer voor je plezier ook eens een montuur dat tegen alle regels in druist, misschien wordt je wel aangenaam verrast!

Welke zonnebril past bij mij? Houd rekening met waar en wanneer je de bril draagt. Kies een model dat aansluit bij je kledingstijl. Neem de zonnebril die jij het mooist vindt.
Ronde brillen Rond
Ovale brillen Ovaal
Aviator brillen Aviator
Wayfarer brillen Wayfarer
Rechthoekige brillen Rechthoekig
Bovenrand brillen Bovenrand
Butterfly brillen Butterfly
Randloze brillen Randloos
Ronde brillen

Rond

Subtiel klassiek of uitgesproken modern, alles is mogelijk met een ronde bril. Bij ronde monturen kan er naar hartelust gecombineerd worden met montuurdiktes, materialen en kleuren. De simpele geometrische vorm van ronde brillen maakt ze veelzijdig en toepasbaar voor bijna iedereen.

Bekijk alle ronde zonnebrillen

Ovale brillen

Ovaal

Ovale brillen hebben zachte, ronde vormen en zijn breder dan ze hoog zijn. Een ovale bril is de gulden middenweg tussen ronde en rechthoekige monturen. Een ovaal montuur verzacht hoekige gelaatstrekken en is hierdoor ideaal voor mensen met een vierkant of diamantvormige gezicht.

Bekijk alle ovale zonnebrillen

Aviator brillen

Aviator

Het aviator model is misschien wel de meest iconische zonnebrilvorm ooit gemaakt. Door de eindeloze variaties op de pilotenbril is er voor vrijwel iedereen wel een passende aviator te vinden. Pilotenmodel zonnebrillen zijn uitstekend te dragen door mensen met een hartvorming, ovaal of vierkant gezicht.

Bekijk alle aviator zonnebrillen

Wayfarer brillen

Wayfarer

Ontworpen in de jaren '50 is het wayfarer model een echte klassieker te noemen. Doordat de meeste wayfarer zonnebrillen niet al te groot zijn en een goede mix hebben tussen hoekige en ronde details, passen ze bij vrijwel ieder gezicht. Wayfarer monturen met versierde scharnieren vormen de perfecte balans voor mensen met een smaller voorhoofd.

Bekijk alle wayfarer zonnebrillen

Rechthoekig brillen

Rechthoekig

Rechthoekige monturen zijn er in veel variaties: kleurrijk of neutraal, dikke en dunne frames, scherpe of juist afgeronde hoeken, langwerpig of bijna vierkant. Een rechthoekig montuur met een kleinere glashoogte is uitstekend geschikt om ronde en vierkante gezichten langer en minder breed te laten lijken.

Bekijk alle rechthoekige zonnebrillen

Bovenrand brillen

Bovenrand

De retro bovenrand monturen waren in de jaren '50 en '60 ongekend populair als brilstijl en zijn ook nu weer helemaal in de mode. De klassieke uitstraling past uitstekend bij zowel casual als formele en zakelijke outfits. De uitgesproken bovenrand van deze montuurvorm trekt de aandacht de bovenste helft van het gezicht.

Bekijk alle bovenrand zonnebrillen

Butterfly brillen

Butterfly

Oog als een echte Hollywood ster met een modieuze butterfly zonnebril. De grote glazen helpen je niet alleen verbergen voor de paparazzi, maar beschermen ook je ogen tegen de zon. Door de grote hoeveelheid variaties op de butterfly zonnebril, is er voor ieder gezicht een geschikt model te vinden.

Bekijk alle butterfly zonnebrillen

Randloze brillen

Randloos

Subtiel, onopvallend, lichtgewicht en stijlvol. De een zoekt een opvallende bril die gedragen wordt als eye catcher en mode accessoire, de ander pakt het subtieler aan. Een randloze bril is bijna onzichtbaar met slechts een subtiele neusbrug en brilveren die verraden dat men een bril op heeft.

Bekijk alle randloze zonnebrillen

© Art&Jack | 2016 - 2024